pondělí 12. ledna 2009

Nové zprávy od Enixu

Dorazil mi do schránky lednový zpravodaj Square Enixu, takže se můžu začít připravovat na nastávající herní rok. (S handheldem Nintendo DS, na ničem jiném prakticky nehraju) Začne to únorem, který můžu rozdělit na obvyklé: Před výplatou a Po výplatě, tentokrát s dodatkem Chronotrigger/Dragon Quest V. Ta první hra vyjde 6.2., druhá dvacátého. Obě znám (ehmm, díky emulátorům), tu první nejspíš na čas odložím (konečně, je o cestování časem, takže to přežije), druhá ukousne z rodinného rozpočtu hned, i když už bude dávno po pololetním vysvědčení, takže nemůžu využít zastíracího manévru rodičovského nátlaku: Za dobré známky bude hra. (Ani by to v tomhle případě nepřineslo požadovaný efekt – Ondra bohužel dobře ví, že na Dragon Quest čekám už od chvíle, kdy se objevily první informace o předělávkách.)
Těším se taky na březen – pokud SE dodrží termín – a na další díl ze série Final Fantasy Crystal Chronicles, Echoes of Time. Pokud bude mít stejnou úroveň jako předchozí Ring of Fates.
Co dalšího? Není to taková smršť, jako vloni. Naštěstí.
Pod křídly Square Enixu se na DS objeví i „první RPG muzikál“, Rhapsody: A Musical Adventure japonského producenta Nippon Ichi Software (původně z roku 2000 pro Playstation), podle růžových oficiálních stránek to nejspíš nebude nic pro nás. Vyjdou Valkyrie Profile a Disgaea DS (ta je taky od NIS a za mořem už se prodává).
To nejdůležitější ovšem nejsou oznámené tituly a data, ale definitivní potvrzení slibu, který Square Enix před časem dal, totiž že od domácích japonských vydání k americkým a evropským nebude tak nesnesitelný odstup. Status: Splněno.

Žádné komentáře: