pátek 19. listopadu 2010

Palmknihy už obchodují

Co ohlášeno, to splněno, z Palmknih se stal regulérní obchod s elektronickými knihami.
První dojmy:
Ceny jsou přijatelné, to je dobře. (A teď přijde očekávané ale. Už je tady). Ale - je to můj skromný soukromý názor - měly být do začátku nižší. Magických 49 korun české měny. Když se začaly objevovat levné filmy v časopisech, začínaly na stovce a i když hodně lidí zajásalo, byla to až novinová vydání pod padesátikorunu, která přesvědčila většinu človíčků, že zajít do trafiky je efektivnější, než se vyptávat kamarádů, nebo prolézat warez fóra. Pozdější přitlačení na pilu by sice znamenalo nějaké to proklínání (Amazon to, mimochodem, přesně takhle udělal), jenže to by už byli zákazníci na své virtuální knihkupectví zvyklí.
Lehce nešťastná je taky registrace. Chápu jí, rozumím důvodům, ale (už zase ale) posílání aktivačního kódu papírovou poštou je trochu zvláštní.
Za prvé (na nulté předpokládám, že zásilka bude doporučená) jde o čas, o několik dní, strávených nervózním přešlapováním za dveřmi v očekávání pošťákova prstu na zvonku, za druhé na něco takového nejsou lidé na internetu vůbec zvyklí, a za třetí: je jedenadvacáté století.
Každopádně přeji Palmknihám hodně štěstí. Konečně mají šanci rozjet první skutečně funkční a výdělečný obchod s elektronickými knihami.

Žádné komentáře: