čtvrtek 12. června 2008

Camden House

geologické období: 1997-1998, lokalita: http://168.144.50.205/221bcollection/main.htm

První a dlouhou dobu jediná česká stránka, týkající se Sherlocka Holmese, se skrývala u pravděpodobně nejlepší prezentace původních Doylových povídek, doplněných originálními ilustracemi. Už se bohužel neskrývá.
Obojí měl na svědomí David Souček, nepodařilo se mu ovšem sehnat vhodné spolupracovníky, takže rokem 1998 webovky zkameněly.

Camden House může aspirovat na titul Bludný Holanďan webových stránek. Z původní Součkovy domény www.bakerstreet221b.de se totiž za nějaký čas po její expiraci přestěhoval (ještě kompletní) na adresu www.camdenhouse.ignisart.com, odkud nedávno opět zmizel.
Ilustrovaný kánon, bez české sekce, se momentálně nechá vystopovat na 168.144.50.205/221bcollection/ jak dlouho tam zůstane, je ve hvězdách. Ale protože - budu se opakovat - jde o sice deset let staré, zato opravdu elegantní zpracování všech šedesáti originálních holmesiád, je vysoce pravděpodobné, že pokud skončí i tady, ujme se jich někdo další. Ostatně, kdyby se mi podařilo dohnat autora a získat jeho svolení, adoptoval bych je klidně i já.

P.S.: Dobrá zpráva - adresa www.camdenhouse.ignisart.com je zpět, i s českou sekcí

Žádné komentáře: